FAQ
BEHEERPANEEL
Handleiding beheerpaneel
Plesk Obsidian beheerpaneel ( Windows en Linux )
Parallels Plesk Automation 11.5 ( discontinued ) handleiding kunt u hier downloaden ( PDF )
DOMEINREGISTRATIE
Hoe kan ik een domein registreren?
U kunt via onze site een domeinnaam aanvragen, en u kunt hiervoor een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin de gewenste domeinnaam en de naamstelling van de domeinnaamhouder.
CERTICATEN
Hoe kan ik een SSL certificaat aanvragen en installeren?
In het beheerpaneel kunt u Lets Encrypt certificaten aanmaken.
Voor bedrijven waar een hogere mate van compatibiliteit en zekerheid nodig is bieden we ook commerciele certificaten aan. Hiervoor kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zullen de verschillende certicaat opties met u doornemen, en zullen we het gewenste certificaat vervolgens installeren op uw domein.
Ook kunt via uw beheerpaneel een certificaat csr aanvraag aamaken, en daarna een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen.
EMAIL HANDLEIDINGEN ( SMARTERMAIL )
IMAP mappenlijst bijwerken in Outlook
Met het gebruik van IMAP kunt u zelf mappen aanmaken en worden deze opgeslagen in de cloud. Als u gebruik maakt van IMAP krijgt u ook met "mappenlijsten" in uw emailclient te maken.
U kunt zich aan en afmelden op deze mappen. Zo zijn ze wel of niet zichtbaar in uw email programma.
Download hier de handleiding voor het werken met mappenlijsten ( PDF )
Mijn provider blokkeert het gebruik van poort 25 voor het sturen van email
Bij een aantal providers wordt het versturen van email via een eigen mailserver geblokkeerd. Dit wordt gedaan door het blokkeren van poort 25 voor uitgaand email. Poort 25 kan nog gebruikt worden, maar dan alleen voor het emailen via de mailserver van de betreffende provider.
Om alsnog gebruik te kunnen maken van uw eigen mailserver kunt u de alternatieve SMTP poort 8889 óf poort 587 instellen voor de uitgaande email.
SSL/TLS encryptie instellen
Bij het versturen van email is het mogelijk om gebruik te maken van SSL of TLS encryptie.
Extin.eu en Extin.nl zijn beide voorzien van een geldig SSL certificaat. U kunt bij de inkomende en uitgaande emailinstellingen gebruik maken van bijvoorbeeld mail.extin.nl in plaats van mail.uwdomeinnaam.nl.
Wilt u via uw eigen domeinnaam blijven verbinden én met encryptie werken? Neem dan contact met ons op op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen graag de mogelijkheden met u door.
FTP
FTP programma's
Uw website kunt u via FTP beheren met een ftp client. Een voorbeeld hiervan is Filezilla
FAIR USE POLICY
FUP
Fair Use Policy, afgekort als FUP, misschien heb je er wel eens van gehoord? Veel bekende internet- en telecombedrijven zoals Ziggo, Vodafone en KPN hanteren een FUP. Ook voor webhostingbedrijven is het gebruikelijk om een Fair Use Policy te hanteren. Op deze pagina lees je meer over onze Fair Use Policy.
WAT IS EEN FAIR USE POLICY ?
Fair use staat voor eerlijk gebruik. In een Fair Use Policy beschrijf je wat precies wordt verstaan onder eerlijk gebruik. Behalve hostingbedrijven hanteren ook all you can eat restaurants vaak een FUP.
SHARED HOSTING; REKENING HOUDEN MET ANDERE GEBRUIKERS
Onze Fair Use Policy is vooral belangrijk voor onze hostingpakketten, dit is bij ons shared hosting. Shared hosting is een stuk goedkoper dan een eigen server omdat je de server deelt met andere gebruikers. Dit maakt webhosting betaalbaar waardoor je voordelig je website en e-mail kunt hosten.
Omdat je de server deelt met anderen is het mogelijk dat je overlast veroorzaakt voor andere gebruikers op de server. Die overlast wordt veroorzaakt wanneer je jouw hostingpakket gebruikt op een andere manier dan waar die voor is bedoeld. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Daarom maken we gebruik van een Fair Use Policy. Op die manier kan iedereen genieten van een snelle website en e-mail.
Opzettelijk misbruik
Het is niet de bedoeling dat je opzettelijk misbruik maakt van je hostingpakket. Gebruik je jouw hostingpakket waar deze voor bedoeld is dan is er niks aan de hand en zullen we je zoveel mogelijk helpen om je website tot een succes te maken.
WAT IS ER NIET TOEGESTAAN?
We zijn erg flexibel, maar niet alles is natuurlijk toegestaan met je hostingpakket. De volgende zaken zijn niet toegestaan:
- De opslagruimte van je hostingpakket gebruiken voor andere doeleinden dan het hosten van een website
- Je hostingpakket gebruiken voor bestandsopslag of bestandsdeling (bijv. als alternatief voor Dropbox / cloudopslag)
- Auteursrechtelijk beschermde inhoud op je hostingpakket plaatsen
- Je hostingpakket publiekelijk delen met anderen
- Mailboxen met veel grote bestanden of een erg groot aantal e-mailberichten
- Je hostingpakket gebruiken voor streaming
- In Plesk of in je eigen back-up tool meer dan 2 full back-ups opslaan op je hostingpakket
- Meer dan één back-up tool gebruiken (bijv. back-ups in zowel Plesk als in je eigen back-up tool maken)
- Te inefficiënte of zware code waardoor onredelijk veel CPU of RAM van de server wordt gevraagd
FUP VOOR E-MAIL EN DATAVERKEER
Bij onze nieuwe hostingpakketten werken we met onbeperkt dataverkeer. Handig, dan hoef jij je niet bezig te houden met limieten. Je webruimte gaat dus niet ineens offline als je onverwacht veel bezoekers trekt. Alleen als je het heel bont maakt en veel meer dataverkeer verbruikt dan onze gemiddelde klanten dan zullen we contact met je opnemen.
Voor de opslag van e-mail hanteren wij ook een FUP. Wanneer je extreem veel opslag gebruikt in vergelijking met andere klanten dan krijg je van ons een waarschuwing. Ook als je op een andere manier overlast veroorzaakt, bijvoorbeeld mailboxen met veel grote bestanden, een zeer groot aantal e-mailberichten of een te hoge frequentie van verzenden. Door regelmatig je oude e-mailberichten te verwijderen of elders op te slaan houd je jouw e-mailbox schoon.
WAT KAN IK DOEN OM BINNEN DE FAIR USE POLICY TE BLIJVEN?
We hebben een aantal handige tips voor je om binnen onze FUP te blijven.
- Verwijder regelmatig onnodige bestanden of back-ups van je hostingpakket
- Leeg regelmatig de prullenbak en de verzonden items van je e-mailaccounts
- Verwijder oude e-mail of sla dit ergens anders op dan op je hostingpakket
- Sorteer je e-mail op omvang zodat e-mails met grote bijlagen bovenaan komt te staan en eventueel verwijderd kunnen worden
- Update regelmatig plugins en verwijder overbodige plugins van je website
- Schakel een professionele programmeur in voor het schrijven van code voor je website of webshop
- Controleer regelmatig hoeveel dataverkeer en opslagruimte je website en e-mail verbruikt
Kom je ondanks het opvolgen van deze tips nog steeds in de problemen door onze Fair Use Policy, of wil je volledige vrijheid? Overweeg dan een VPS Een VPS raden we aan wanneer je een hele grote of zware website hebt, een bedrijf hebt dat heel veel e-mails verstuurt, of een website hebt met heel veel bezoekers.
MAAK JE GEEN ZORGEN
Je hoeft je geen zorgen te maken, we sturen niet zomaar een rekening en sluiten ook niet plotseling je hostingpakket af. Wanneer je zorgt voor overlast, of niet voldoet aan onze FUP nemen we altijd eerst contact met je op. Mochten de problemen daarna niet zijn opgelost dan behoudt Extin het recht om kosten in rekening te brengen of je hostingpakket (tijdelijk) te blokkeren dan wel af te sluiten. In de praktijk komt dit gelukkig bijna nooit voor, maar we vermelden het wel voor de duidelijkheid. Eerlijkheid duurt het langst.
LEGAL
Algemene Voorwaarden
De formele vorm die wij gebruiken vanaf 15-04-2021 ( van de brancheorgantisatie NLDigital, voorheen Nederland-ICT ) kunt u schriftelijk bij ons opvragen en kunt u hier downloaden. De voorwaarden die van toepassing waren bij leveringen en diensten voor 15-04-2021 ( van Nederland-ICT ) kunt u hier downloaden.
Hieronder hebben wij in begrijpelijke taal de belangrijkste onderdelen uit onze algemene voorwaarden voor hosting aangegeven.
Plaatsen van de website
- De inhoud van de website die u plaatst dient te voldoen aan de algemene maatschappelijke normen. Porno-websites en websites die lezers aanzetten tot illegale activiteiten zijn niet toegestaan. Extin heeft het recht om te beoordelen of een website acceptabel is of niet.
- De website die u plaatst moet zodanig zijn ingericht dat anderen niet van de website gebruik kunnen maken om hacking-activiteiten of andere inbreuk op de servers van Extin of van anderen te plegen.
- Extin verleent u de toegang tot onze servers om uw website op het internet te kunnen zetten. Het is niet toegestaan om die toegang te gebruiken of door anderen te laten gebruiken om inbreuk te plegen op de Extin webservers.
- Het verzenden van grote hoeveelheden ongevraagde e-mail (spammen) via de Extin servers is niet toegestaan.
Als wij merken dat een klant één van bovenstaande regels overtreedt, dan hebben wij het recht om de website per direct van het internet te verwijderen.
Dataverkeer
Het dataverkeer is vastgelegd aan de hand van het gekozen hostingspakket. Zorgt een website voor een stelselmatige overschrijding van het aangegeven limiet, zal Extin contact met de website eigenaar opnemen. Uitbreiding van het pakket of extra ruimte op het dataverkeer kan daaropvolgend worden vastgelegd.
In het geval van stelselmatige overschrijding zonder overeenkomst op pakket- of ruimte uitbreiding, heeft Extin het recht om deze website van het internet af te halen.
Betaling
Extin factureert het jaarlijkse bedrag voor de domeinregistratie en eventuele hosting vooraf. Een jaar na registratie ontvangt u van ons een nieuwe factuur en wordt u daar per email over ingelicht.
Opzeggen domeinnnaam
Een opzegging van een domeinnaam moet uiterlijk één maand voordat de domeinnaam vervalt bij ons binnen zijn. De datum waarop de domeinnaam vervalt kunt u opvragen of vinden op uw laatste factuur. U kunt uw domeinnaam eenvoudig opzeggen door een mail te sturen met daarin uw opzegging. U ontvangt van ons een bevestiging van de opzegging.
Klantgegevens
Extin zal de klantgegevens die tot haar beschikking zijn gesteld nooit verkopen, verhuren, of gebruiken voor spamdoeleinden. Wel moeten wij voldoen aan de eis van SIDN dat elk domein is voorzien van accurate persoonsgegevens. Wij hebben geen controle over wat SIDN doet met deze gegevens. Wilt u bijvoorbeeld dat uw naam en adres niet op te vragen zijn via het internet, dan moet dat officieel worden aangevraagd bij SIDN.
Privacybeleid
Waarom Privacy van onze Klanten voor Extin belangrijk is
Het recht van de klant op privacy is van groot belang voor Extin. Wanneer een klant persoonlijke gegevens doorgeeft aan Extin, stelt de klant vertrouwen in het vermogen van Extin om verantwoordelijk om te gaan met de privacy van de klant.
Extin vindt dat deze informatie alleen gebruikt moet worden om de diensten die wij onze klanten aanbieden te kunnen verbeteren. Extin heeft dit Privacy Beleid opgesteld om aan te geven dat we de persoonlijke informatie van onze klanten goed beschermen.
Persoonlijke Informatie Verkregen door Extin
Wanneer er een abonnement afsloten wordt bij Extin, moet de klant persoonlijke informatie opgeven, waaronder de naam, het adres, e-mailadres en telefoonnummer.
Bescherming van de Privacy van Klanten
Extin neemt de benodigde stappen om de privacy van de klanten te waarborgen. Wanneer de klant gevoelige informatie doorgeeft (zoals bijv. een creditcardnummer om een betaling te doen), zal Extin alle redelijkerwijs te verwachten acties nemen om de veiligheid te waarborgen, door bijv. het creditcardnummer te encrypten. Extin neemt ook gepaste acties om de persoonlijke gegevens van de klant te beschermen.
Zo nu en dan moet Extin de naam en het adres van de klant doorgeven aan derden, om specifieke diensten te kunnen leveren die zijn aangevraagd door de klant. Extin zal de persoonlijke informatie van klanten nooit doorgeven aan andere bedrijven of individuen voor marketing doeleinden, zonder uitdrukkelijke toestemming van de klant.
Persoonlijke Informatie Beschikbaar voor Aanpassingen door de Klant
Om de effectiviteit en kwaliteit van de diensten van Extin te verbeteren, is het belangrijk dat de klant Extin op de hoogte houdt van veranderingen in de naam, adresgegevens en het e-mailadres van de klant. De klant kan zijn/haar persoonlijke gegevens zelf bijwerken via het configuratiepaneel.
De persoonlijke gegevens die Extin verzamelt en bewaart, valt onder het Privacy Beleid dat geldig is op het moment van ontvangst van de gegevens. Extin behoudt het recht om het Privacy Beleid van tijd tot tijd aan te passen. De klant wordt geadviseerd om het Privacy Beleid zo nu en dan te herlezen, om te waarborgen dat het voorziet in de behoeften van de klant.
Privacy en het Delen van Informatie met Derden Aangaande Domein Registratie
Als top level domeinnaam registrar is Extin verplicht om bepaalde gegevens van klanten door te geven aan de domeinnaambeheerder.
Deze informatie omvat persoonlijke gegevens zoals de naam, het adres en telefoonnummer van de klant. De relevante domeinnaambeheerder kan deze informatie openbaar beschikbaar maken door middel van publieke databases van domeinnaamhouders.
Voorwaarde om een domeinnaam via Extin te registreren, is dat de klant akkoord gaat met doorgeven van zijn/haar persoonlijke gegevens aan de relevante domeinnaambeheerder. De klant begrijpt en accepteert dat bij de aanschaf van een domeinnaam bij Extin de klant toestemming geeft om zijn/haar persoonlijke gegevens door te geven aan de relevante domeinnaambeheerder, en daarmee deze gegevens toegankelijk maakt in een publieke database.
Cookiebeleid
Wanneer u de website van Extin bezoekt, worden er cookies op uw computer geplaatst. Cookies zijn informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het device (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het device.
Cookies voor de statistieken
Op de website van Extin worden cookies gebruikt in een geaggregeerde vorm voor statistische doeleinden. Dit geeft ons bijvoorbeeld de mogelijkheid om een overzicht te krijgen van hoeveel mensen de verschillende onderdelen van onze website bezoeken, met als doel onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.
Cookies maken het voor Extin mogelijk om informatie te verzamelen over de domeinnaamregistratie en het aanmeldingsproces. Deze cookies registreren geen individuele informatie. Informatie die Extin kan vergaren:
- Het Internet Protocol adres van de klant
- De browserversie en het besturingssyteem van de computer, welke door de klant gebruikt worden
- Het aantal links waarop de klant klikt binnen de website
- Het land waar vandaan de klant toegang heeft gezocht tot de website
- De datum en tijd van het bezoek van de klant
- De naam van de Internet Service Provider van de klant
- De pagina’s die de klant heeft bekeken op de site
We maken gebruik van statistieken om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Daarbij worden de gegevens anoniem opgeslagen en niet gekoppeld aan u als gebruiker.
Technische of functionele cookies
Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Zo kunnen er, bijvoorbeeld, cookies worden gebruikt om lettertypes goed te renderen, om uw gebruikssessie te kunnen onthouden op de webserver zodat u de website kunt bekijken, of om een zoekterm te onthouden waarop wordt gezocht binnen de website of een gekozen filter.
Als u niet wilt dat wij cookies plaatsen, kunt u de cookies in uw browser uitschakelen. Dit zal de bruikbaarheid van de site aanzienlijk verminderen.
Verwijder cookies
Veel cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, wordt de cookie automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. U kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.
Notice-and-Takedown procedure
Extin host een grote diversiteit aan websites met verschillende content. Het kan voorkomen dat iemand een klacht heeft over bepaalde inhoud op één van deze websites.
Dit kan een klacht zijn over een gebruikte foto, een stukje tekst of andere inhoud. Op het moment dat er klachten komen over content die in strijd zou zijn met de wet, zullen wij deze klacht in behandeling nemen conform onze NTD procedure.
Over deze procedure leest u hieronder meer.
De NTD procedure
- Alle klachten dienen te worden ingediend via deze link. Vermeld als onderwerp "Notice and Takedown". Wij verzoeken u verder de volgende gegevens te vermelden, omdat deze nodig zijn om een correcte melding te kunnen maken richting de klant;
- Naam (persoon en/of organisatie) van de klager (wordt niet vermeld aan de klant)
- Domein waarvoor de NTD procedure wordt gestart.
- Een duidelijke klachtomschrijving.
- De exacte locatie op de website waar naar wordt verwezen in de klacht.
- Extin stuurt de klacht door naar de klant met het verzoek daarop schriftelijk te reageren. De reactie van de klant wordt teruggestuurd naar de klager. Hiervoor heeft de klant 14 kalenderdagen de tijd.
Bij het uitblijven van een reactie van de klant zal Extin de klacht zelf beoordelen, al dan niet in overleg met onze juridische adviseur. - Als de klager daarna nog steeds van mening is dat de uiting tegen de wet is, dient hij dat bij Extin aan te geven. Hij moet daarbij een beargumenteerd weerwoord op de reactie van de klant meesturen.
- Extin beoordeelt of de klacht juist is, op basis van de uiting zoals gepubliceerd, de klachtomschrijving, de reactie van de klant en het beargumenteerde weerwoord daarop.
- Als de klacht als gegrond wordt beoordeeld, zal Extin de uiting blokkeren of ontoegankelijk maken voor anderen dan de beheerder van de betreffende website. De enige uitzondering hierop is als de klant in zijn weerwoord heeft aangegeven de klacht bij de rechter aan te zullen vechten. In dat geval worden klant en klager aan elkaar gekoppeld en speelt Extin hier geen verdere rol in.
- Als Extin redelijke twijfel heeft over de juistheid van de klacht, wordt deze afgewezen. Klager en klant worden hierover geïnformeerd.
Anti-spam policy
De Spam policy voor het gebruik van onze diensten is om de beschikbaarheid van de geboden internet diensten te kunnen garanderen. U dient u zich te houden aan de Nederlandse wetgeving inzake het versturen van e-mailberichten. U dient zich ook te houden aan onze Anti-Spam Policy. Heeft u twijfels of uw gebruik voldoet aan deze regels, dan kunt u contact met ons opnemen om dit te laten inventariseren.
Definitie van spam
Spam wordt gedefinieerd als unsolicited bulk e-mail (UBE), oftewel: e-mail die ongevraagd (unsolicited) en in grote hoeveelheden (bulk) wordt verzonden. Ongevraagd betekent dat de ontvanger van de e-mail niet vooraf aantoonbare, expliciete en op elk moment intrekbare toestemming voor de verzending van de mailing heeft verleend. Bulk houdt in dat de e-mail deel uitmaakt van een grotere hoeveelheid e-mails die elk substantieel identiek zijn. Een e-mail is pas spam als aan beide criteria wordt voldaan.
Opmerkingen over de definitie van spam
E-mail die ongevraagd én in bulk verstuurd is, is spam. Beide criteria moeten van toepassing zijn om de term "spam" van toepassing te laten zijn. E-mail die ongevraagd wordt verzonden is normaal en geaccepteerd: denk bijvoorbeeld aan persoonlijk contact of een offerte aanvraag. E-mail die in bulk verstuurd wordt is ook normaal en geaccepteerd: denk aan nieuwsbrieven waarvoor de ontvanger zich zelf heeft opgegeven. Alleen e-mail die zowel ongevraagd is én als in bulk wordt verzonden, is onacceptabel.
Bulk heeft twee voorname kenmerken: het is in ieder geval meer dan 1 en de e-mails zijn substantieel identiek. Let er ook op dat ongevraagd niet hetzelfde is als ongewenst. Bij het bepalen of een bericht spam is speelt de inhoud in principe geen rol. Het gaat om toestemming, niet om inhoud.
Ook gevraagde e-mail kan ongewenst worden en de verleende toestemming kan dan ook op elk ogenblik worden ingetrokken. De verleende toestemming moet doelbewust en expliciet zijn. Een verstopt en reeds aangevinkt hokje op een webformulier maakt nog niet dat iemand ook doelbewust en expliciet toestemming verleend.
Wat is de goede manier om een mailinglijsten te versturen per e-mail?
Een bulk mail mag alleen verstuurd worden naar ontvangers die hier expliciet en aantoonbaar om hebben gevraagd. Dit principe heet confirmed opt-in. Elke andere manier van bulk mail (opt-out./ opt-in) is binnen ons netwerk niet toegestaan en heet dus spam. Eigenaren van e-mail adressen moeten dus expliciet en aantoonbaar toestemming geven voor het ontvangen van e-mail van een mailinglist. Wordt deze toestemming niet gegeven, zijn de te ontvangen e-mails van de mailinglist op te vatten als spam.
Hoe geeft een eigenaar van een e-mail adres expliciet toestemming voor het ontvangen van e-mails via een mailinglist? Dat is te verifiëren door gebruik te maken van confirmed opt-in. Als een eigenaar van een e-mail adres zich aanmeldt voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief dan krijgt deze eigenaar een verzoek tot bevestiging hierover opgestuurd. Pas op het moment dat de eigenaar van het betreffende e-mail adres de aanmelding bevestigt, geeft hij expliciet toestemming voor het ontvangen van e-mails via die mailinglist. De eigenaar van een e-mailadres moet ten allen tijde zich via de verstuurde mailing voor volgende mailingen af kunnen melden.
Uitgangspunten
Door Spam te versturen via de Extin mailservers of de relayserver van Extin bestaat het risico dat Extin wordt opgenomen in één of meerdere blacklists. De mailservers van Extin zijn niet bedoeld voor het versturen van grote hoeveelheden mail. Het versturen van grote hoeveelheden mail is dan ook niet toegestaan via de mailservers van Extin.
Indien een cliënt veel en of grote hoeveelheden mail wenst te versturen dient “cliënt” daar zelf een mailserver voor in te richten op een aparte dedicated ( virtuele ) server. Daarbij dient “client” een mailserver zo te installeren dat deze niet open relay is. Een open relay is een mailserver die mail van buiten zijn eigen domein accepteert en doorstuurt naar e-mailadressen buiten zijn eigen domein. Extin zal servers die open relay zijn, zonder voorafgaande waarschuwing afkoppelen. Uiteraard dient "client" zich dan alsnog aan de nederlandse wetgeving te houden.
Hoe behandelt Extin spamklachten?
Indien Extin klachten ontvangt over spam, zal Extin beoordelen of de spam-klacht terecht is of niet. Aangezien Extin haar cliënten verplicht via confirmed opt-in te werken, kan aan u naar de bevestiging (opt-in) van de klagende partij gevraagd worden. Als u deze bevestiging niet kunt overleggen, beschouwt Extin de mail als spam.
Overigens ontvangt de spammer hooguit één waarschuwing, die direct opgevolgd dient te worden. Bij herhaling wordt de dienst afgesloten. Indien de spammer een "bekende" is, wordt de dienst zonder waarschuwing direct afgesloten.
Kosten door spam
Extin zal de kosten en eventuele schade veroorzaakt door het versturen van Spam door “Client”, op “Client” verhalen.
Hacking / Portscans Policy
Gebruikers van de systemen en infrastructuur van Extin dienen zich onthouden van iedere poging om, op welke wijze dan ook, ongeautoriseerd geautomatiseerde systemen van derden onbevoegd binnen te dringen, zich toegang te verschaffen tot gegevens die niet voor de gebruiker bestemd zijn, in te loggen op een server of account waartoe de gebruiker niet bevoegd is c.q. geen rechten heeft.
Gebruikers van de systemen en de internetinfrastructuur van Extin dienen zicht te onthouden van alle activiteiten, van welke aard en uitingsvorm ook, die gericht zijn op het testen van de beveiliging van de systemen en/of infrastructuur van Extin en/of netwerken, servers en bestanden van derden op het internet.
Gebruikers van de systemen en internetinfrastructuur van Extin dienen zich onthouden van alle activiteiten die inbreuk kunnen maken op de diensten van Extin zoals DoS-attacks. Hieronder wordt ook onder meer inbegrepen het genereren van een "overstroom/flooding" van dataverkeer, opzettelijke pogingen om een dienst te overbelasten en pogingen om een dienst te laten "crashen".
Gebruikers van de systemen en internetinfrastructuur van Extin dienen zich te onthouden van het gebruik van programma's, scripts, commando's of boodschappen van welke inhoud ook, ontworpen om in te breken in het internetverkeer van derden. Dit verbod geldt niet voor statistische metingen op de eigen websites.
Portscans kunnen schadelijk zijn voor de internetomgeving, en worden in de internetwereld als een agressieve handeling opgevat. Portscans kunnen derhalve afbreuk doen aan de goede reputatie van Extin als internetprovider. Gebruikers van de systemen en internetinfrastructuur van Extin zullen zich derhalve dienen te onthouden van portscans.
In het geval een gebruiker van de systemen en internetinfrastructuur van Extin zich schuldig maakt aan actieve portscans, heeft Extin het recht haar dienstverlening aan deze gebruiker met onmiddellijke ingang op te schorten, totdat overleg met de bewuste gebruiker tot een voor Extin bevredigende oplossing heeft geleid om herhaling te voorkomen. Wordt een dergelijke oplossing niet bereikt, dan behoudt Extin zich het recht voor de dienst geheel te staken en de overeenkomst met de gebruiker met onmiddellijke ingang te ontbinden.
Verwerkersovereenkomst
Wanneer u een van onze diensten afneemt, verwerken wij gegevens van uw organisatie. Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) dient u een contract op te stellen om deze verwerking in vast te leggen, dit wordt een verwerkersovereenkomst genoemd.
Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij een verwerkersovereenkomst voor u opgesteld die u kunt gebruiken. Download hier de verwerksovereenkomst. U kunt deze ingevuld retour sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Verwerkersovereenkomst. Wij zullen u binnen 3 werkdagen een door ons ondertekend exemplaar toezenden.